DJ – One on One:

 

 

ЩОМ ТЕ МОГАТ И ТИ МОЖЕШ

Обявявам на уважаемата публика вопиющата си освободеност за провеждането на еднолични курсове с цел да въплитим смисъл в жалкото си сиво-ежедневно битие.

С други думи, моят неизчерпаем (апетит за кока кола, пари и слава) гений може да преподава на всеки желаещ как се смесва музика с грамофони и плочи.

Предимствата на това начинание са:
– Не е скъпо, средно се обучавате по 1-2 часа на ден като на посещение това прави максимум 15 лв (10 до 90 мин.)

– Продължава толкова, колкото вие прецените, няма сериозни ограничения за честотата на посещение, нито задължение за колко месеца да правите това.

– Гъвкава програма. Преподавам това, което не е усвоено от всеки конкретен човек. Миксът е цялостна мозайка, пропуски не са желателни, ако вече имате познания, ще попълваме областите, които не са ясни.

– Няма софтуери/плеери (and that is a good thing?). Тоест научавате се изключително да се осланяте на сетивата си. Оттам нататък всеки контролер, плеер, грамофон и/или добавка от софтуер ще са ви по-лесни. Имате ли тази основа, имате почти универсални познания да смесвате на всякаква техника (почти – защото ви трябва време да свикнете с бутоните и функциите на съответната техника – някъде между 30 и 45 минути).

– Продължавате до там докъдето сте решили. Миксирането, колкото и простичко да изглежда има нива на ада, през които може и да нямате интерес да минавате. Повечето хора, които съм обучавал не са искали да смесват неравноделни или странни стилове, защото не им е било интересно. Бих казал че по трудност им около 6 нива на смесване (спрямо стиловете, които се смесват – най-долу съм ги изброил). Може да искате да научите само правите бийтове, може да искате и повече. Това не ви определя колко добър DJ сте. Но който иска може да се пробва и на по-трудните неща.

– Първият урок е безплатен. Той винаги е един и същ – устройство и функция на мишпулта, логика в ползването на фейдъри и корекции. Държане на плоча, слагане на иглата, пускане на първи бийт.

6те нива на ада, разделени по сложност на бийтовете:
– House, techno, trance
– Funky beat, electro, big beat, breakbeat
– Drum and bass
– Jungle
– Breackore, raggacore
– IDM, experimetal